SZO o poreklu virusa: Svi dokazi upućuju upravo na njih

Zivot i stil - Utorak 21.04.2020 - 14:06

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da svi dokazi upućuju na to da su novi koronavirus preneli slepi miševi u Kini krajem prošle godine i da nije nastao u laboratoriji.

Sigurno je da je nosilac - domaćin bila životinja FOTO: Depositphotos Sigurno je da je nosilac - domaćin bila životinja FOTO: Depositphotos
Predsednik SAD Donald Tramp prošle sedmice rekao je da vlada pokušava da utvrdi da li je virus nastao u laboratoriji u Vuhanu u Kini.
 
"Svi dostupni dokazi ukazuju na to da je virus potekao od životinja i da ga naučnici nisu napravili, niti da su manipuisali njime", saopštila je portparol SZO Fedela Čaib na konferenciji u Ženevi, prenosi Rojters.
 
Još nije razjašnjeno kako se virus preneo sa životinja na ljude, ali je sasvim sigurno da je nosilac - domaćin bila životinja.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: