Tejlor Svift dobija počasni doktorat njujorškog univerziteta

Zivot i stil - Utorak 29.03.2022 - 12:35

Tejlor Svift će uskoro svojoj biografiji dodati i počasnu diplomu doktora nauka, koju će joj sledećeg meseca dodeliti Univerzitet u Njujorku (NYU).

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Objavivši u ponedeljak informaciju o dodeli počasnog doktorata, NYU je Svift (32) opisao kao „jednu od najuspešnijih i najslavnijih umetnica svoje generacije“.
 
Svift je diplomirala na Odseku za umetnost NYU, a 18. maja će na stadionu Jenkija održati govor pred diplomiranim studentima tri generacije.
 
U sklopu svečanosti na stadionu Jenkijam uručiće se diplome polaznicima univerziteta generacije 2020, 2021. i 2022, kojima je zbog pandemije kovida odložena tradicionalna svečanost uručenja diploma.
 
"Svi koji su diplomirali na ovom univerzitetu 2020, 2021, i 2022. zaslužuju veliku proslavu, jer je njihovo studiranje poremećeno zbog pandemije, a oni su se istakli odlučnošću i strpljivošću", rekao je Endrju Hamilton, predsednik NYU.
 
Dosadašnji dobitnici počasnog doktorata NYU su bivši predsednik Bil Klinton, aktivista za građanska prava Džon Luis, osamnaestostruka dobitnica Gremija, Areta Frenklin i glumac Bili Kristal, koji je takođe diplomirao na Odseku za umetnost.
 
Svift je Gremi dobila jedanaest puta.
 
Institut Klajv Dejvis, deo Tisch School of the Arts Univerziteta Njujork, nedavno je za svoje polaznike uveo semestar o Tejlor Svift, koji se bavi njenim razvojem kao kreativne muzičarke i preduzetnice. Semestar je trajao od 26. januara do 9. marta.
 
"Ovaj tečaj pokušava da rekonstruiše i privlačnost i odbojnost prema Tejlor Svift kroz pažljivo iščitavanje njene muzike i javnog diskursa, jer se to odnosi na njen rast kao umetnice i slavne osobe", stoji u opisu semestra, koji već ima dugu listu čekanja polaznika.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: