Tri stvari koje treba da uradite svako jutro ako želite da zaustavite hronično nadimanje

Zivot i stil - Sreda 17.01.2024 - 09:49

Hronična nadutost, uporna nelagodnost obeležena vidno uvećanim stomakom, može se rešiti jutarnjim navikama koje takođe doprinose gubitku težine.

Foto: Shutterstock/Pop Paul-Catalin Foto: Shutterstock/Pop Paul-Catalin
Hronična nadutost i upravljanje težinom mogu biti međusobno povezani, ali uključivanje nekih jutarnjih navika je idealna prilika da se uspostavi osnova za zdraviji dan bez probavne nelagodnosti i kontrole težine.
 
Holi Soto, specijalista za mršavljenje i zdravlje creva, otkrila je tri stvari koje možete da uradite svakog jutra da biste smanjili hronično nadimanje i smršali.
 
Unos tečnosti
 
Održavanje odgovarajuće hidratacije stalnim konzumiranjem vode je osnovna jutarnja navika koja ima značajne prednosti za one koji se bore sa hroničnim nadimanjem i koji žele da izgube težinu.
 
Adekvatna hidratacija podržava optimalno varenje, pomaže u ublažavanju nadimanja pomažući kretanje hrane kroz digestivni trakt. Pored toga, pijenje vode pre obroka može stvoriti osećaj sitosti, potencijalno smanjiti ukupni unos kalorija i podržati napore u kontroli težine.
 
Vežbanje
 
Uključivanje redovnog vežbanja u vašu jutarnju rutinu je moćna navika sa višestrukim prednostima za one koji se bave hroničnim nadimanjem i gubitkom težine.
 
Fizička aktivnost stimuliše probavni sistem, podstiče efikasno pražnjenje creva i smanjuje verovatnoću nadimanja. Jutarnje vežbe podstiču metabolizam, doprinoseći sagorevanju kalorija tokom dana i olakšavajući ciljeve upravljanja težinom.
 
Zasitan doručak
 
Davanje prioriteta zdravom i zasitom doručku, kao što je odabir hrane bogate hranljivim sastojcima, kao što su celovita zrna, voće i nemasni proteini, ne samo da obezbeđuje esencijalnu energiju već i podstiče sitost, smanjujući verovatnoću prejedanja kasnije u toku dana, prenosi Klix.ba.
 
Dobro izbalansiran doručak pokreće metabolizam, obezbeđujući stalno oslobađanje energije i minimizirajući fluktuacije nivoa šećera u krvi koje mogu doprineti nadimanju.
Klix.ba.

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: