U rimskom kafiću zabranjeni razgovori o koroni

Zivot i stil - Ponedeljak 23.11.2020 - 12:28

Natpis iznad šanka je jasan - svaki razgovor o koronavirusu i svemu s njim u vezi strogo je zabranjen. Menadžerka malenog bara u rimskom predgrađu svojim gostima želi da omogući predah od globalne pandemije i uživanje u kafi.

"Već mesecima se govori samo o tome" FOTO: Ilustracija
"Već mesecima se govori samo o tome pa smo mi odlučili da razvedrimo atmosferu", kaže Kristina Matioli, menadžerka bara koji se prikladno zove "Feeling".
 
Italija je bila prva evropska zemlja pogođena pandemijom i pretrpela je najduži i najstroži karantin. Nakon nekoliko ugodnih letnjih nedelja, kad se život zamalo vratio u normalu, pandemija ponovo dominira svime.
 
"Nije to stanje poricanja ili nerazumijevanja onoga što nas okružuje, nego jednostavno želimo predahnuti", rekla je Matioli. Većina gostiju pozitivno je reagovala na zabranu.
 
Bruna Pjaca, koja tamo redovito dolazi, misli da je to sjajna ideja. "Siti smo kovida, ne možemo to više da podnesemo, gde god idemo samo o tome razgovaraju", rekla je. "Sretna sam da mogu da razgovaram o bilo čemu drugome".
 
Koronavirus je, ipak, i tamo prisutan. Dezinficijensi su na stolovima, a maske nosi svi koji ne jedu ili ne piju. Bar se mora zatvoriti u 18 sati po vladinoj uredbi za suzbijanje širenja virusa.
 
 
Matioli je čak onima manje maštovitima na zidovima navela ponudu tema za razgovor, od istorije do kulture. "To je bio pametan potez, rekao bih čak i neophodan", dodaje drugi redovni gost, frizer Mauricio Ćokari.
 
"Moramo prestati da razgovaramo o tome, moramo rešiti problem, a ne o njemu razglabati". A što ako razgovor ipak skrene na zabranjenu temu.
 
"Nema sankcija, ali pokažem im natpis", smije se 35-godišnja Matioli.
 
I čini se da ima uspeha. Počeli su da joj dolaze novi gosti koji su čuli za bar u kojem se ne razgovara o koroni.
 
"Vlasnik kafića u Trentinu, na severu Italije, stavio je sličan natpis, ali me je prvo pitao za dopuštenje", dodaje s ponosom.
N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: