Ukrajinski bend obradio čuvenu pank pesmu da prkosi Rusima: "Kijev zove ceo svet" VIDEO

Zivot i stil - Nedelja 20.03.2022 - 13:51

Ukrajinski punk sastav Beton obradio je poznatu pesmu "London Calling" britanske grupe The Clash i pretvorio je u Kyiv Calling kako bi progovorio o događajima u Ukrajini i prikupio sredstva za pokret otpora.

FOTO: Instagram FOTO: Instagram

Tročlani bend, koji se sastoji od arhitekta, ortopeda i preduzetnika, snimio je svoju obradu hit pesme iz 1979. u studiju u zapadnom ukrajinskom gradu Lavovu.

Nadaju se da će pesma pomoći u prikupljanju sredstava za civilne operacije pokreta otpora Slobodna Ukrajina (FURM).

 "Kyiv calling to the whole world (Kijev zove ceo svet) ...Come out of neutrality, you boys and girls (Izađite iz neutralnosti, momci i devojke)", glasi novi tekst pesme. Pesma je popraćena videozapisima koji prikazuju ratna razaranja u Ukrajini.

"Mnogi ukrajinski muzičari su sada na vojnici ili u teritorijalnoj obrani. Ovaj put su zamenili gitare oružjem", rekao je pevač iz benda Andrij Žolob i dodao da se nadaju da će ova pesma pokazati ukrajinski duh i prkos "ruskoj agresiji".
 

OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: