Uskoro novi „Podravkin“ proizvod – „čokolinda“

Zivot i stil - Sreda 04.12.2019 - 14:28

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nema ništa protiv da „Podravka“ jedan novi proizvod nazove „čokolinda“, po aferi koju je u Hrvatskoj izazvala čokoladica iz srpskog „Pionira“.

Dala saglasnost – Kolinda Grabar Kitarović FOTO: Profimedia Dala saglasnost – Kolinda Grabar Kitarović FOTO: Profimedia
Kako je javio hrvatski portal Danica, Grabar Kitarovićeva, koja je kandidat za još jedan mandat na Pantovčaku, gostovala je u utorak u Hrvatskom domu u Križevcima, gde je govorila o svojim dosadašnjim postignućima i onome za šta će se zalagati ako dobije novi mandat.
 
Otkrila je da je „Podravkinim“ menadžerima dala saglasnost da proizvod nazovu upravo tako –  „čokolinda“.
 
„Rekla sam kolegama iz 'Podravke': 'Dajem vam svoju saglasnost, odričem se bilo kakvih naknada, lepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako'“, izjavila je predsednica Hrvatske.
 
„Uverena sam da će se sigurno dobro prodavati, ne samo na području jugoistoka Evrope nego i na području Zaliva i drugih država. Nek nam država raste, a meni neka se smeju koliko hoće. Zabrinjavaju me, naravno, trendovi lošeg i ružnog jezika, jezika mržnje, ali mene ne može ništa pokolebati“, prenosi portal Indeks.
 
Portal podseća da je kovanica „čokolinda“ „nastala nakon bure koja se podigla kada je 2016. godine predsednica dubrovačkoj deci podelila novogodišnje pakete u kojima se našla i čokoladice firme 'Pionir iz Srbije'“.
 
Grabar Kitarovićeva se zbog srpske čokoladice u paketićima izvinila deci i hrvatskoj javnosti.
 
Ta situacija je, međutim, izazvala lavinu komentara u regionu, a o njoj su izveštavali i strani mediji.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: