Vakciniši se i uzmi milion dolara, Ohajo uvodi lutriju

Zivot i stil - Četvrtak 13.05.2021 - 13:08

Guverner američke države najavio je nagradnu igru za sve koji prime barem jednu dozu vakcine, svake srede jedna osoba dobija milion dolara

Svake srede jedna osoba dobija milion dolara FOTO: FineArt Svake srede jedna osoba dobija milion dolara FOTO: FineArt
Uzmi vakcinu i pobedi, tako bi mogla da se zove lutrija koju je guverner Majk Devajn objavio na Tviteru.
 
On je objavio da će od 26. maja svi koji se budu vakcinisali u toj državi biti kandidati da osvoje milion dolara, a dobitnici će se objavljivati svake srede do kraja juna.
 
Ukupno je predviđeno da se na taj način podeli pet milina dolara, a novac će se obezbediti iz fonda za otklanjanje posledica pandemije.
 
Izvlačenje organizuje Lutrija Ohaja, a podaci se dobijaju preko zdravstvenog sistema u kombinaciji sa biračkim spiskovima, s tim da građani mogu i sami da se prijave ukoliko nisu ni na jednoj ni na drugoj listi iz nekog razloga.
 
Uslov je da su stariji od 18, da žive u Ohaju i da su se vakcinisali barem jedanput pre izvlačenja.
 
 
"Možda će neko reći, ovaj Devajn je lud, lutrija je bacanje para. Ali jedino bacanje para je pandemija i to u trenutku kada imamo vakcine", napisao je guverner na Tviteru.
 
Jedan tviteraš je primetio da je šansa da dobijete na klasičnoj lutriji u Ohaju jedan prema 175 miliona i to ako uplatite dva dolara, dok je ovde šansa jedan prema sedam miliona i lutrija je besplatna.
 
Država nudi i nagradu za mlađe od 18 godina, ali umesto milion dolara oni mogu da osvoje plaćenu školarinu za četiri godine studija na nekom od državnih univerziteta u Ohaju.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: