Besplatni preventivni pregledi i ove nedelje u Vranju

Lokalne vesti - Subota 21.04.2018 - 06:51

U Zdravstvenom centru i Opštoj bolnici u Vranju, u nedelju, 22. aprila, na inicijativu Ministarstva zdravlja, organizovaće se novi krug besplatnih preventivnih pregleda.

Svakog meseca besplatni pregledi. Foto: S.Tasić/OK Radio Svakog meseca besplatni pregledi. Foto: S.Tasić/OK Radio

U ovom krugu, lekari ZC Vranje sprovodiće internističke i oftamološke preglede, kao i laboratorijske analize, tačnije izradu tumor markera štitne žlezde i testisa.

Pregledi će se obavljati u periodu od 8 do 16 časova u Internističkom dispanzeru DZ - a, kao i u Oftamološkom dispanzeru, a uzorci za analizu uzimaće se i u bolničkoj laboratoriji od 8 do 12 časova.

Prilikom ovih pregleda nije potrebno zakazivanje, a pacijenti ne moraju da imaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Cilj Ministarstva zdravlja je da se zdravstvene ustanove približe osiguranicima, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje populacije, a praksa je da se preventivni pregledi sprovode svakog meseca.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
doktor
21.04.2018. , 11:07
Tumorski markeri za testis se rade po strogim indikacijama, na predlog urologa. Analiza nije jeftina.Od tumora testisa obolevaju mladi muškarci između 18 i 30 godina, muškarci do 50 godina, vrlo retko, a stariji muškarci od 50 godina, ulaze u udžbenike, kao raritet. Sada će starija populacija od 60,70 i 80 godina, da radi tumorske markere za testis, a sutra, kad stvarno zatreba za nekog gde postoji sumnja na Tu testisa, reagernasa neće biti.Vrlo interesantna ideja i ne baš pametno trošenje para poreskih obveznika.