Elvis Ajdinović i Ekrem Mamutović pobednici „Vlasinskog leta“

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.07.2012 - 12:56

Odlukom stručnog žirija, Orkestar Elvisa Ajdinovića iz Surdulice, prošlogodišnja prva truba Sabora trubača u Guči, jutros je proglašen za najbolji trubački orkestar „Vlasinskog leta 2012.“

Zvanje „Prva truba Vlasinskog leta“ žiri publike, pred oko 3.000 prisutnih posetilaca, dodelio je majstoru trube iz Vranja Ekremu Mamutoviću.

Plasman za ovogodišnji 52. Sabor trubača u Guči, pored Ajdinovića, izborili su orkestri: Ekrema Mamutovića iz Vranja, Saše Krstića iz Zagužanja, Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, Marijana Krstića iz Zagužanja, Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, Božidara Nikolića iz Grdelice i Siniše Stankovića iz Zagužanja.

Na ovom 27. po redu Sabora najboljih trubača juga Srbije, žiri je dodelio još nekoliko zvanja. Najbolji trubač je Saša Krstić iz Zagužanja (Surdulica), najbolji tenorista Aleksandar Stefanović iz orkestra Milana Mladenovića, a bubnjar, Danijel Jović iz orkestra Feata Sejdića.

Najbolje odsvirana pesma je „Marijo, ćero mori Marijo“ u izvodjenju orkestra Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, a najbolje izvorno muziciranje pokazao je orkestar  Božidara Nikolića Donje iz Grdelice.

Sve ove nagrade dodelio je stručni žiri u sastavu: dr Mirjana Zakić, etnomuzikolog, profesor Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, Marija Ivanović, diplmirani etnomuzikolog i Verica Slavković profesor muzičkog vaspitanja, obe iz Surdulice.

U pionirskoj konkurenciji, do 15 godina, plasman na Sabor u Guči jutros su, prema odluci istog žirija, izborili orkestri Darka Stankovića iz Zagužanja i Stefana Ristića iz Vladičinog Hana.

Vize za Guču izborili su i omladinski orkestri: Kristijana Azirovića iz Bojnika, Kristijana Trajkovića iz Zagužanja, Dragoslava Dimitrijevića iz Surdulice, Emira Salkovića iz Bojnika, Isidora Zečirovića, takodje iz Bojnika i Vladimira Ivanovića iz Zagužanja.

Svi oni će nastupiti na 52. Svetskom saboru trubača u Guči, koji će se ove godine održati od 6. do 12, avgusta.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: