KOLO SRPSKIH SESTARA: Za decu iz Barelića PRVA EKSKURZIJA

Lokalne vesti - Nedelja 27.05.2018 - 07:18

Deca iz Barelića kod Vranja, njih 26, imala su svoju prvu ekskurziju i putovanje, zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Kolo srpskih sestara „Prepodobna Anastasija“, koja deluje u okviru Eparhije vranjske.

Deca prvi put bila u bioskopu. Foto: Arhiva Kola Deca prvi put bila u bioskopu. Foto: Arhiva Kola

Dosadašnji rad Kola za protekle dve godine obiluje velikim brojem donacija, pomoći raznim ciljnim grupama, bolesnima, starima, đacima, višečlanim porodicama, samohranim roditeljima, ali je ekskurzija za decu iz udaljenog planinskog sela prvi dar takve vrste koje su ove humane žene i donatori priredili.

Ekskurzija je sadržala putovanje do Niša i Niške Banje.

Mlaišani sa područja Barelića obišli su najpoznatije znamenitosti grada Niša, a u Sabornom Hramu „Svete Trojice '“ u Nišu celivali svete ikone.

Deca su obišla Nišku tvrđavu, glavnu ulicu grada Niša.

Prvi put su bili i u bioskopu, što je naišlo na opšte oduševljenje svih mališana.

Posetili su i Nišku Banju, a potom su se vratili u Barelić, prepuni utisaka sa svog prvog putovanja.

 - Sestre sa verom u Božiju pomoć i punog srca jer su ostvarile jednu od većih želja ovoj deci, trudiće se da i dalje idu istim putem - putem dobra i brige za ljude oko sebe, pogotovo za one najmlađe - poručuju iz ovog udruženja.

One dodaju i da su zdrava porodica, srećna deca je i dalje glavni moto sestara Kola „Prepodobna Anastasija“ iz Vranja.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: