"Miholjski susreti sela 2023"

Lokalne vesti - Utorak 26.09.2023 - 09:24

Grad Vranje i Kulturno-obrazovni centar Vranje pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu treću godinu zaredom organizuje manifestaciju Miholjski susreti sela. Domaćin ovogodišnje manifestacije je selo Pavlovac (dvorište osnovne škole).

Foto:Promo Foto:Promo
Bogat kulturno-umetnički i sportsko-rekreativni program obeležiće i ovogodišnju Manifestaciju. Učestvuju sve starosne kategorije seoskog stanovništva: deca predškolskog i školskog uzrasta, kao i odrasli članovi mesnih zajednica.
 
Nakon svečanog otvaranja manifestacije u kulturno-umetničkom delu programa nastupiće učenici osnovnih škola koji će se predstaviti dramskim prikazom ,,Mladi čuvari običaja pradedova“ i nastupom folklornih grupa. Nakon toga deca će učestvovati na kreativnoj likovnoj radionici i na radionici grnčarstva.
 
U sportsko-rekreativnom delu programa održaće se nadmetanje u različitim disciplinama kroz Igre bez granica, a takmičari će biti podeljeni u tri kategorije učesnika.
 
Poseban deo programa obuhvata prezentacija tradicionalnih jela i pripremanje gulaša koji će takođe biti takmičarskog karaktera, a predstaviće se poljoprivredna gazdinstva sa svojim proizvodima i proizvođači domaće radinosti.
 
Na kraju programa biće proglašenje najuspešnijih učesnika. Dodelom diploma, pehara i zahvalnica svim učesnicima zvanično će biti manifestacija završena.
 
Miholjski susreti sela 2023 biće održani u subotu, 30. 09. 2023. godine, u periodu od 11 do 17 časova.
 
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //