Nastavak glavnog prtresa protiv Kantara zbog pretnji načelniku Živkoviću zakazan za četvrtak

Lokalne vesti - Sreda 22.03.2023 - 13:35

Pred Osnovnim sudom u četvrtak nastavlja se suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru u slučaju krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti Igora Živkovića, bivšeg načenika Policijske uprave Vranje.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Zapamtićeš ti mene i tebe će neko da sredi… i tvoja deca će da ispaštaju…”, ovakve pretnje je dobio sada već bivši načelnik Policijske uprave na vratima zgrade policije u Vranju.

- Dana 27.04.2021. godine u 16,35 časova, u Vranju, u ulici Matije Gupca br. 4, ispred prostorija Policijske uprave u Vranju, svestan svog dela čije izvršenje je hteo, u stanju uračunljivosti, pretnjom da će napasti na život i telo načelnika PU, Živković Igora iz Vranja, ugrozio sigurnost istom, na taj način što je došao do ulaznih vrata PU u Vranju, sa namerom da uđe u prostorije PU, gde je na ulaznim vratima izlazio oštećeni, kada mu je okrivljeni uputio reči uvrede.


„Šta si stao ispred mene, jebem li ti mater, marš u pizdu materinu“, kada ga je oštećeni upozorio na ponašanje i na to da je dužan da se javi dežurnom policijskom službeniku i da poštuje red, nakon čega mu je okrivljeni uputio reči uvrede i pretnje.


„Vaško, pičkice, zapamtićeš ti mene i tebe će neko da sredi, dovodiš mi žandarmeriju u diskoteku, nađoste li bombe, ti si nula od načelnika, ženu si mi zvao za svedoka, ti si nula od čoveka“, kada je oštećeni opet upozorio na ponašanje i da prestane sa uvredama i pretnjama, okrivljeni je nastavio da vređa oštećenog rečima.


„Pičkice, gnjido, vaško, nulo od čoveka“, povremeno gestikulirajući rukama, nakon čega je između njih stao policijski službenik, svedok S.N., a potom je došao i svedok S. Z., šef smene i svedok Đ.M., vođa smene dežurne službe, kada su okrivljenog uveli u prostorije dežurne službe PU u Vranju, gde je isti nastavi da oštećenom upućuje uvrede i pretnje.


„Vaško, pičkice, stoko i tvoja deca će da ispaštaju“, svestan da je njegovo delo zabranjeno…“ - navodi se u izvodu iz optužnog predloga.
Tužilac je za navedeno krivično delo tražio kaznu od najmanje jedne godine zatvora.


Glavni pretres zakazan je za četvrtak 23. mart u 11 časova.

Zbog pretnji OK Radiju, Dejan Nikolić Kantar osuđen je u Osnovnom sudu u Vranju na godinu i dva meseca zatvora.


Kao saučesnici u pretnjama, Slaviša Kocić i Bojan Tanasković, osuđeni su na po osam meseci zavora, a tužilaštvo je takve kazne i tražilo.

Protiv Nikolića ili njegovih saradnika zbog zazidavanja OK Radija i pretnji zaposlenima, vodi se još sudskih postupaka.
 
Takođe, u maju Nikolića čeka i suđenje za ugrožavanje sigurnosti V. M. sa kojom je bio u vezi.


Očekuje se i optužni predlog za pretnje koje je Nikolić uputio službeniku Centralnog zatvora u Beogradu .
  

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //