Otvoren konkurs za Program stručne prakse za mlade iz južne i jugozapadne Srbije

Lokalne vesti - Petak 29.03.2024 - 12:24

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije i Misija OEBS u Srbiji pozivaju sve zainteresovane da se jave na juče raspisan javni konkurs za prijem kandidata u Program stručne prakse za 2024/2025. godinu.

Foto:pexels-fox Foto:pexels-fox
Program, koji se organizuje petu godinu zaredom, omogućiće mladim ljudima rad u državnim institucijama u trajanju od deset meseci, sa početkom u maju 2024.
 
Pozivamo sve koji su nedavno diplomirali na univerzitetu, a zainteresovani su za funkcionisanje državne uprave i imaju prebivalište u Bujanovcu, Medveđi, Novom Pazaru, Novoj Varoši, Preševu, Priboju, Prijepolju, Raški, Sjenici i Tutinu da se prijave na konkurs do 15. aprila 2024. godine. Učesnici će biti odabrani kroz proces selekcije koji uključuje razmatranje prijave, onlajn intervju i pisani test. Uslovi koji se tiču potrebnih kvalifikacija i prijave dostupni su  na linku https://forms.gle/SVrGtuKrh2uksEGZ6
 
Institucije koje su u prethodnom periodu učestvovale u Programu su: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Narodna skupština Republike Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Agencija za sprečavanje korupcije, Kancelarija za javne nabavke i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti. Od ove godine u Programu će učestvovati i Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo turizma i omladine, kao i Nacionalna akademija za javnu upravu. Učesnici Programa biće uključeni u svakodnevni rad institucija, uz podršku mentora tokom obavljanja prakse. Učesnici će osmisliti i malu projektnu aktivnost, koja će biti sprovedena u saradnji sa institucijama domaćinima i Misijom OEBS-a u Srbiji.
 
Program podržava bolje razumevanje rada državnih institucija, inkluziju i veće učešće mladih žena i muškaraca iz manjinskih, i manje razvijenih zajednica iz južne i jugozapadne Srbije u javnoj upravi Srbije. Tekući ciklus sprovodi se uz podršku Vlade Norveške, Republike Turske i Savezne Republike Nemačke.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: