Poziv mladima da izađu i glasaju

Lokalne vesti - Sreda 15.11.2023 - 10:49

Udruženje mladih “Naš svet, naša pravila” poziva sve mlade ljude da izađu na predstojeće izbore 17. decembra i glasaju po sopstvenoj savesti.

Foto:Logo Foto:Logo
Za mlade ljude se konstantno govori da su većina među izbornim apstinentima, da su apatični i nezainteresovani kada je u pitanju izborni proces i politička participacija.
 
Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih Krovne organizacije mladih Srbije kaže da bi 63,51% mladih izašlo na izbore kada bi se oni organizovali naredne nedelje. Takođe, ovaj izveštaj navodi da je na prethodnim izborima izašlo oko 60% mladih.
 
Sa druge strane, 76,4% mladih smatra da izbori u Srbiji nisu fer i pošteni.
 
Apelujemo na mlade da su izbori najvažniji demokratski proces u kojem treba da se uključe i da se u mladima nalazi najveća pokretačka snaga društva.
 
Takođe, želimo da pozovemo mlade koji imaju prebivalište u Vranju, a trenutno rade ili studiraju van našeg grada, da se 17. decembra vrate u svoj rodni grad i glasaju na lokalnim izborima.
 
Međutim, svesni smo činjenice da veliki broj mladih ne može često sebi da priušti povratnu autobusku kartu do Vranja, tako da, u tom slučaju, pozivamo mlade da promene boravište i iskoriste svoje biračko pravo u gradu u kome studiraju ili rade. Rok za promenu boravišta je 25. novembar, a više informacija o tome kako mogu da promene boravište nalazi se na sajtu Crte.
 
OVAJ MEDIJSKI SADRŽAJ JE SUFINANSIRAN IZ BUDžETA GRADA VRANjA.
STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE
ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: