Predstavljeni rezultati Fonda za podsticaj poljloprivrede

Lokalne vesti - Subota 22.01.2022 - 11:33

U velikoj sali Skupštine grada danas su predstavljeni rezultati formiranja Fonda za podsticaj razvoju poljoprivredne proizvodnje u Vranju.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

Ovaj fond formiran je na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji koji je u septembru grad Vranje potpisao sa Regionalnom razvojnom agencijom Pčinjskog okruga i Fondacijom Ana i Vlade Divac.

Ukupni budžet Fonda za 2021. godinu iznosio je 6 miliona dinara.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković izrazio je zadoviljstvo što se danas predstavlja rezime dosadašnjeg rada i načina na koji se podsticajna sredstva iz ovog fonda koriste
.

- Možemo slobodno reći da danas pišemo istoriju, jer je ovaj vid pružanja podsticaja inovativan, a mi smo jedna od prvih lokalnih samoprava u Srbiji koja ga koristi.

Analizirali smo sve prilike vezane za oblast poljoprivrede i došli do zaključka da moramo dalje da unapređujemo fond.


Zato smo odlučili da poziv bude trajan. Od sada svi registrovani poljoprivredni proizvođači koji imaju potrebe za subvencijama mogu svoje zahteve da odnesu u Regionalnu razvojnu agenciju Pčinjskog okruga kako bili razmotreni, jer želimo da sredstva koja imamo u Fondu što pre plasiramo poljoprivrednim proizvođačima
- istakao je gradonačelnik Milenković.

On je dodao da je grad već opredelio dodatna 3 miliona za upotpunjavanje ovog Fonda, jer je cilj da se ova sredstva koriste za sveobuhvatni razvoj poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada Vranja.

- Cilj nam je da sela budu živa, razvijena i da mladi vide svoju budućnost na selu - naglasio je on.

Uroš Delić, menadžer projekta iz Fondacije Ana i Vlade Divac, prezentovao je rezultate projekta koji se realizuje u Vranju i pozvao registrovane poljoprivredne proizvođače da koriste ovaj vid podsticaja, najavivši novi konkurs.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: