Pripreme za izbore članova Saveta nacionalnih manjina

Lokalne vesti - Četvrtak 08.09.2022 - 09:28

Gradska uprava obaveštava građane grada Vranja, pripadnike nacionalnih manjina, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Vranja i interno raseljena lica sa Kosova, koja su prijavila boravište na teritoriji grada Vranja, da mogu vršiti uvid, podneti zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u Posebnom biračkom spisku-delu biračkog spiska koji se vodi za područje grada Vranja.

Foto:OK radio Foto:OK radio
Pozivaju se svi birači koji su podneli zahtev za upis u Poseban birački spisak da provere da li su upisani i da li su njihovi podaci ažurirani.
 
 Takođe, pozivaju se svi pripadnici nacionalnih manjina, koji se još nisu upisali u Poseban birački spisak da to učine ukoliko žele, kako bi 13. novembra 2022. godine mogli da učestvuju na izborima i biraju članove svog nacionalnog saveta. Pravo na uvid u Poseban birački spisak ima svaki pripadnik nacionalne manjine u cilju provere ličnih podataka upisanih u Poseban birački spisak, kao i ovlašćeni predstavnici podnosilaca potvrđenih izbornih lista.
 
 Uvid u deo Posebnog biračkog spiska koji se vodi za područje grada Vranja može se izvršiti neposredno u Gradskoj upravi Grada Vranja, sa sedištem u Ulici Kralja Milana br. 1, u kancelariji br. 8-Uslužni centar, svakog radnog dana i subotom, u terminu od 7.30 do 15.30 sati. 
 
Uvid u poseban birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (www.mduls.gov.rs) unošenjem  jedinstvenog matičnog broja. 
 
Pravo glasa na izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina imaju samo oni pripadnici nacionalnih manjina koji su upisani u Poseban birački spisak svoje nacionalne manjine. Pravo upisa u Poseban birački spisak ima svaki pripadnik nacionalne manjine koji je upisan u Jedinstveni birački spisak.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: