Promocija i upoznavanje građana sa principima ENLD u centru Vranja

Lokalne vesti - Utorak 13.10.2020 - 13:26

U okviru Evropske nedelje lokalne demokratije, predstavnici Kancelarije za mlade grada Vranja, u centru grada, organizovali su promociju i upoznavanje građana sa principima ENLD i oblicima delovanja gradske vlasti.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

U ime gradskog rukovodstva promociji su prisustvovali Danijela Milosavljević i Dejan Ivanović gradski većnici.

Tom prilikom, Danijela Milosavljević, istakla je da je cilj današeg okupljanja promocija načina rada lokalne samouprave, kako bi se građani upoznali sa svojim pravima.

- Na ovaj način građanima se omogućava participacija u procesu odlučivanja u sistemu lokalne samouprave. Želim da naglasim da građani mogu da apliciraju svojim projekatima i da na taj način utiču na unapređenje uslova života i razvoj grada - rekla je gradska većnica.

- Evropska nedelja lokalne demokratije prvi put ove godine obeležava se u Vranju. Biće organizovan niz aktivnosti, koje je pripremila Kancelarija za mlade grada Vranja u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Danas se promoviše program ENLD, kako bi se građani neposredno informisali o principima i načinu rada lokalne samouprave.

Promociji prisustvuju i predstavnici đačkih parlamenata
svih srednjih škola na teritoriji grada Vranja
- rekao je Stefan Filipović, koordinator Kancelarije za mlade grada Vranja.

Za sutra, u sredu, 14. oktobra, od 11 sati, u maloj sali Skupštine grada i u kabinetu predsednika Skupštine grada, planiran je prijem predstavnika đačkih parlamenata srednjih škola kod gradskog rukovodstva i upoznavanje sa funkcionisanjem lokalne samouprave.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: