Proslava 950 godina manastira Prohor Pčinjski odložena za septembar

Lokalne vesti - Četvrtak 16.07.2020 - 12:30

Centralna proslava jubileja 950 godina manastira Prohor Pčinjski koja je trebalo da bude održana 17. maja zasedanjem Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve, zbog virusa korona odložena je za 6. septembar.

Foto. S.Tasić/OK Radio Foto. S.Tasić/OK Radio


Osim novog termina održavanja centralne proslave, odlučeno je i da o novom terminu održavanja Međunarodnog skupa “Prepodobni Prohor Pčinjski - 950 godina u srpskom narodu”, odluku donese Programski savet odbora.

Radove za Međunarodni skup koji je trebao da bude održan od 11. do 13. juna prijavilo je više od 50 istraživača iz zemlje i inostranstva.

Obeležavanje jubileja trebalo je da bude završeno 12. novembra, na dan Svetog Milutina, koji je obnovio manastir pre 700 godina, a u međuvremenu su trebale da budu organizovane izložbe, literarni i likovni konkursi,
promocije knjiga, letnja škola za srpsku decu i omladinu iz dijaspore i brojne druge aktivnosti koje će verovatno dobiti novi termin.

Inače, jubilej će svojim aktivnostima obeležiti i Kolo srpskih sestara, Svepravoslavno društvo Sv. Justin Ćelijski i Vranjski i Justinova omladina.

Pokrovitelj proslave je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: