Sestre Jovanović dobijaju kuću

Lokalne vesti - Utorak 29.12.2020 - 10:22

Iako je bilo planirano da naša organizacija počne sa radovima na proleće naredne godine, zahvaljujući rekordnom broju namenskih donacija, radovi na novoj kući porodice Jovanović već su počeli, saopštili su “Srbi za Srbe”.

FOTO: S.Tasić/OK Radio FOTO: S.Tasić/OK Radio

Maja Jovanović (12) i njene sestre Milica (9) i Milena (13) su do pre samo dva meseca živele u planinskom selu Trstena na 30 kilometara od Vranja, gde ne funkcionišu ni telefonske veze.

Njihova baka Vidosava nije mogla više da gleda svoje unuke kako pate prelazeći svakog dana peške po preko 10 kilometara do škole i nazad, pa je preuzela stvar u svoje ruke.

Zakupila je u selu Vlase, gde se nalazi škola, jednu neuslovnu kućicu za simboličnih 1.500 dinara mesečno i tu se smestila sa njima.

U oronuloj kući ostali su Milorad koji je tek napunio godinu dana, otac Goran i majka Biljana, koja je narušenog zdravstvenog stanja.


San o novoj kući počeo je polako da se ostvaruje na radost svih onih koji ovim devojčicama pokušavaju da ulepšaju detinjstvo.

- Na ranije započetoj kući skinut je krov koji je bio u fazi raspadanja i postavljen je novi, dograđeno je potkrovlje, postavljena je ploča na donjem spratu, napravljene su stepenice, ozidani su pregradni zidovi, i postavljeni su oluci, limovi i cevi da bi mogli da uvedemo vodu.

Ukupna vrednost izvršenih radova je 1.166.203 dinara.


Nakon objave apela, javile su nam se brojne kompanije, organizacije i pojedinci koji su porodici Jovanović obezbedili pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica, garderobe i školskog pribora, dok je uz pomoć jednog donatora devojčicama obezbeđena užina tokom cele sledeće godine!

Na licima Maje, Milice i Milene, po prvi put smo videli osmeh, što je najbolji pokazatelj koliko se njihov život promenio za manje od mesec dana. Radovi za ovu godinu su završeni, a mi nastavljamo sledeće godine čim nam vremenski uslovi to dozvole
-  kažu “Srbi za Srbe”.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: