SMRT RUDARA: Tužilaštvo čeka izveštaj inspekcije

Lokalne vesti - Sreda 21.12.2016 - 11:40

Republička rudarska inspekcija obišla je rudnik „Grot“ kod Krive Feje , nakon stradanja Gorana Vaneva (24), ali još uvek nije dostavila izveštaj Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.

Kapija rudnika Kapija rudnika

Goran Vanev je stradao pre nedelju dana u jami na četvrtom horizonzu rudnika, kada se na njega obrušila stena.

To je bila druga nesreća  sa smrtnim ishodom u poslednja dva meseca.

Osnovno javno tužilaštvo je nakon stradanja Vaneva, naložilo policiji da dostavi izveštaj o ovom događaju, a uviđaj u jami izvršila je Republička rudarska inspekcija, podseća Mirjana Vukojičić Jović, portparol OJT.

- Rudarska inspekcija je izlazila na teren, ali izveštaj još nije dostavljen. Po nalogu dežurnog zamenika tužioca, naloženo je fotografisanje lica mesta.

Urađena je obdukcija tela pokojnog rudara, a Republička rudarska inspekcija je izlazila na teren, ali nam još nisu dostavili izvešt
aj - kaže Vukojičić Jović.

U Rudniku olova i cinka “Grot” tvrde da  sve čine da osiguraju bezbednost rudarima, ljudi koji silaze u jamu, očigledno nisu najbezbedniji sudeći prema nesrećama koje su se tu dogodile za poslednjih 14 meseci.

U proteklih 14 meseci u jamama “Grot” dogodile su se tri tragedije sa smrtnim ishodom.

Goran Vanev i Goran Stojiljković (42), koji je poginuo sredinom oktobra, stradali su na gotovo istovetan način, kada se na njih obrušila stena.

Pre godinu dana, u oktobru je u “Grotu” stradao glavni rudar  Miomir Ljubić (56) iz Vranja, a na njega se takođe obrušila stena.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: