U sećanje na roditelje pomogli obrazovanje dece iz Vranja

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.01.2023 - 11:40

Fondacija „Slađana i Dragomir Mitić“ pomogla je 18-oro dece koja su u periodu pandemije ostala bez jednog roditelja. Reč je o porodicama koje su se javile na raspisan javni poziv, a cilj je bio podrška obrazovanja i vanškolskih aktivnosti.

Foto:OK radio Foto:OK radio
Fondacija je u ove namene uplatila 381.500 dinara.
 
- Cilj dobročinstva i ideja vodilja kod osnivanja ovog fonda je da podrži obrazovanje dece u Vranju i omogući im uspešno školovanje. Istrajni u svojoj nameri i u saradnji sa Ženskim solidarnim frontom inicirali smo akciju pomoći daljem obrazovanju i školovanju dece koja su tokom pandemije ostala bez jednog ili oba roditelja – kaže Tijana Mitić.
 
Neformalna grupa Ženski solidarni front, koja radi pri Centru za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost je sprovela široku akciju pomoći porodicama, tačnije deci, koja su ostala bez roditelja u periodu pandemije u ovoj priči je bila logistička i tehnička podrška na zadovoljstvo svih okupljenih oko ove ideje.
 
- Zaista nam je zadovoljstvo, što su ljudi prepoznali naš trud i još nam je važnije da se ta deca ne osećaju zaboravljenima, već će i dalje zajednica biti uz njih. O tome svedoči još jedna višemesečna akcija koja je sprovedena u cilju organizacije dodatnog obrazovanja i formalnog i neformalnog – kaže Rosa Drmonjić predstavnica Ženskog solidarnog fronta koja je koordinirala ovom akcijom.
 
U septembru je bio raspisan javni poziv, nakon toga su obavljeni individualni razgovori o potrebama dece, da bi već sledećeg meseca bile realizovane prve dogovorene aktivnosti.
 
Fondacija je uplatila 381.500 dinara za ekskurzije, školski pribor, školice jezika, školice sporta, likovnu radionicu, mentalnu aritmetiku...
 
- Posebno mi je zadovoljstvo što uvek jedna humanost pokrene drugu, pa je ilustracije radi muški odbojkaški klub odbio da naplati članarinu za dete, vlasnik škole engleskog jezika gde smo platili članarinu donirao knjige za dete, mnogi su dali popuste i time upotpunili ovu akciju – kaže Rosa Drmonjić.
 
Podsećamo da je prošle godine u znak sećanja na svoje roditelje koji su 2021.godine preminuli od COVID- a 19 i posledica, njihova deca, Tijana i Bojan Mitić osnovali fondaciju koja nosi imena njihovih roditelja „Slađana i Dragomir Mitić“. Njihova želja je bila da da na ovaj način neguju sećanja na roditelje koji su i sami bili stipendisti velikih firmi iz Vranja ali i pravi mentori, pomažući mladima u obrazovanju.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: