Za nedovoljno razvijene opštine 365 miliona dinara: Deo kolača dobile i tri opštine u okrugu

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.01.2023 - 12:47

Rok za podnošenje prijava projekata je 20 dana od dana objavljivanja javnog poziva u Službenom glasniku

Foto:OK radio,G.Mitić Foto:OK radio,G.Mitić
Vlada Srbije uredbom je utvrdila Program podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za šta je u budžetu opredeljeno 365 miliona dinara.
 
U Službenom glasniku je objavljeno da su sredstva namenjenja za realizaciju projekata unapređenja kapaciteta tih opština i mera podrške, te prve faze izgradnje gradske pijace u Surdulici.
 
Pravo da prijave projekte imaju opštine čiji je stepen razvijenosti ispod 60 procenata republičkog proseka.
 
Na spisku su Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka, Blace, Bojnik, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Varvarin, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Golubac, Dimitrovgrad, Doljevac i Žabari.
 
Projektima za sredstva mogu da konkurišu i Žagubica, Žitorađa, Knjaževac, Krupanj, Kuršumlija, Kučevo, Lebane, Ljig, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Mionica, Nova Varoš i Opovo.
 
Na spisku su i Petrovac na Mlavi, Preševo, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Raška, Rekovac, Svrljig, Sjenica, Surdulica, Trgovište, Tutin i Crna Trava.
 
Za unapređenje kapaciteta nedovoljno razvijenih opština predviđena su sredstva u iznosu 245.000.000 dinara, 25.000.000 miliona je za mere podrške, dok je za prvu fazu pijace u Surdilici predviđeno 95.000.000 dinara.
 
Rok za podnošenje prijava projekata je 20 dana od dana objavljivanja javnog poziva u Službenom glasniku, dok se zahtevi za mere podrške podnose najkasnije do 15. novembra saznaje Telegraf
 
OK Radio,Telegraf

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: