10,7 MILONA EVRA Teklasu za proizvodnju u pogonima Geoksa

Lokalne vesti - Petak 11.03.2022 - 08:38

Ministarstvo privrede dodelilo je 10,7 miliona evra državne pomoći kompaniji Teklas Automotive iz Vladičinog Hana, za projekat otvaranja novog proizvodnog pogona u Vranju.

FOTO: S.Tasić/OK Radio, arhivska fotografija FOTO: S.Tasić/OK Radio, arhivska fotografija

Novi pogon će biti otvoren na lokaciji nekadašnjeg Geoksa koji je prošle godine zatvorio fabriku obuće u tom gradu.

Komisija za kontrolu državne pomoći objavila je rešenje u kojem se utvrđuje da je državna pomoć usklađena sa pravilima za dodelu državne pomoći.


U tom rešenju piše da se subvencija dodeljuje za  "projekat ulaganja u novi proizvodni pogon sistema za cirkulaciju tečnosti za automobilsku industriju".

Od ukupno 18 hektara zemljišta koje firma kupuje, pod objektima je deset hektara, a postojeći objekti i ostala površina slobodnog zemljišta na ovoj lokaciji su dovoljni za plan proširenja Teklas kompanije, navodi se.  


Takođe, za ulazno, odnosno izlazno logističko poslovanje, se planira nova investicija u potpuno robotizovano skladište na greenfield-u Geox-a.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: