15 miliona evra za preradu otpadnih voda

Lokalne vesti - Sreda 16.10.2013 - 15:23

Vranje će, ugovorom sa nemačkom KFW bankom, za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda dobiti kredit vredan 15 miliona evra.

Sa sednice skupštine u Vranju Sa sednice skupštine u Vranju

Ovu odluku potvrdili su odbornici loklne Skupštine na svojoj 16. sednici, održanoj u sredu.

Ugovor o ovom velikom zajmu biće realizovan u saradnji Grada, banke, Ministarstva finansija i Ministarstva energetike i zaštite životne sredine i vranjskog „Vodovoda“ kao nosioca posla.

Prema rečima gradonačelnika Zorana Antića, radi se veoma važnom projektu vrednom preko 15 miliona evra, od kojih će Grad Vranje finansirati svojim sredstvima oko pet odsto ukupne sume, a ostalo kreditom na 15 godina, sa grejs periodom od tri godine.

Direktor „Vodovoda“ Krsta Janjić je rekao da su, od 17 gradova koji su konkurisali, samo tri dobili sredstva za realizaciju projekta, i dodao da sve nadležne službe spremno dočekuju period implementacije.  

Na Skupštiini u sredu ormenjen je i osnivački akt „Zavoda  za urbanizam“, imenovani  su novi članova stalnih saveta i komisija Skupštine grada, kao i novi članovi školskih odbora u gradskim srednjim školama.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: