19 godina od NATO bombardovanja

Lokalne vesti - Subota 24.03.2018 - 13:02

Na platou ispred spomenika poginulima u oružanim akcijama i NATO agresiji u Vranju, obeležena je 19. godišnjica od bombardovanja SR Jugoslavije.

Rukovodstvo Vranja odaje počast žrtvama. Foto: vranje.org.rs Rukovodstvo Vranja odaje počast žrtvama. Foto: vranje.org.rs

Nakon državne himne “Bože pravde”, u izvođenju hora Gimnazije iz Vranja, pomen poginulima održao je episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom.

Okupljenima se, potom, obratio gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, koji je rekao da, skoro dve decenije, buđenje proleća obeležavamo sa najdubljim žalom.

- Okupljeni danas, svedočimo o velikoj nepravdi koja je zatresla Srbiju pre skoro dve decenije, odajemo počast svim žrtvama, ljudima i deci, herojima, čiji su životi okončani u bestijalnom napadu devetnaest zemalja na bespomoćnu ali ponosnu otadžbinu, željne jedino mira i blagostanja.

Zbog NATO bombi koje su neumoljivo padale danonoćno, zatreptale su mnoge sudbine, pepelom su umrljane nevine duše, a zvuk radosti utihnuo je pred fijukom smrti i razaranja.

Međunarodna zajednica ostala je nema pred neviđenom mržnjom koja se obrušila nad srpskim narodom, a Srbija kao mala zemlja pred svetskim silama oduprela se pre svega svojim srcem koje pokreću ljudi i njihova ognjišta
-  istakao je Milenković.

Vence i cveće na spomenik položili su članovi porodica poginulih, delegacije Grada Vranja, Vojske Srbije, Policijske uprave, BIA, gradske opštine Vranjska Banja, udruženja građana, obrazovnih institucija i političkih stranaka.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: