19 miliona evra za vranjsku trafo stanicu

Lokalne vesti - Petak 12.10.2012 - 08:51

Elektromeža Srbije počela je izgradnju trafostanice Vranje 4 u koju će biti uloženo 19 miliona evra, saoštili su predstavnici te kompanije na Sajmu enegetike.

Trafostanica, napona 400 kilovolta, nalazi se na dalekovodu koji povezuje Niš i makedonsku granicu i omogućiće sigurno snabdevanje strujom jugoistočnog dela Srbije.
 
Građevinski radovi biće završeni u avgustu 2013, a trafostanica će biti priključena na mrežu sredinom 2014. godine. 
 
Za izgradnju trafostanice Evropska unija je kroz predpristupne fondove donirala 14,5 miliona evra, a preostali novac obezbeđuje EMS. 
 
Vršilac dužnosti generalnog direktora EMS-a Nikola Petrović kazao je da će glavni ciljevi tog državnog preduzeća biti pouzdan prenos elektične energije, efikasno upravljanje prenosnim sistemom i povezivanje sa elektoenegetskim sistemima drugih zemalja. 
 
"EMS je snažna karika u elektroenegretskom sistemu Srbije. To daje kompaniji dobru osnovu da bude poluga razvoja enegetskog potencijala Srbije", kazao je Petrović. 
 
On je istakao da je EMS spreman da podrži razvoj državnih projekata u energetici i ocenio da razvoj eneregetike omogućava razvoj ekonomije zemlje. 
 
EMS zapošljava 1.370 ljudi, upravlja sa više od 10.000 kilometara dalekovoda u Srbiji, a u 2011. je ta kompanija imala dobit od 2,44 milijarde dinara.

 

Beta, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: