21 godina od POGIBIJE VOJNIKA kod Preševa

Lokalne vesti - Sreda 15.04.2020 - 00:45

U selu Reljan kod Preševa pre 21 godine poginula su sedmorica pripadnika 78. Motorizovane brigade Vojske Jugoslavije za vreme NATO bombardovanja.

Mesto pogibije vojnika. Foto: S.Tasić/OK Radio Mesto pogibije vojnika. Foto: S.Tasić/OK Radio

Od dejstva NATO avijacije, poginuli su: vojnik Slobodan Mirković, vojni obveznici Aleksandar Popović i Ninoslav Milenkov, vojnik po ugovoru desetar Dimče Stamenov, stariji vodnik Željko Alar, kapetan Dragan Lukić i major Ljubisav Stojanović.

Oni su se nalazili u šatoru, na položaju oko četiri kilometra od granice sa Makedonijom, kada je na njega direktno pala avio bomba.

Jedini prežveli iz šatora koji je 15. aprila u Reljanu kod Preševa pogodila NATO bomba
, je desetar Ivan Lazić iz Neradovca kod Vranja.

Lazić koji je u istom napadu ranjen, penzionisan je kao ratni vojni invalid.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dejan
15.04.2020. , 17:01
Potrebno je uvek na dostojanstven način obeležavali ovakve događaje da se pamte, da se ne zaborave žrtve i zločinci. U Surdulici su sve spomenike sa cele teritorije opštine stepski u park. Ne znam da li će i ovaj spomenik premestiti u park. Pitam se šta je razlog tome, da li da se sakrije istina ili da se zaborave žrtve i prikriju zločinci?