33 Anđela biće prikazan u Vranju povodom godišnjice NATO bombardovanja

Lokalne vesti - Subota 23.03.2024 - 10:11

U okviru obeležeavanja 25 godina od NATO agresije, u nedelju 24. marta, od 19 časova, u Pozorištu “Bora Stanković” biće prikazan film „33 Anđela“ o stradanju srpske dece tokom Drugog svetskog rata u logorima u Norveškoj.

Foto S.Tasić/OK RADIO Foto S.Tasić/OK RADIO
Film “33 Anđela” je ostvarenje od nacionalnog značaja i predstavlјa dinamičnu priču i dokumentovano svedočanstvo o patnjama i stradanju više od dve stotine maloletne srpske dece za vreme Drugog svetskog rata u logorima Nezavisne Države Hrvatske u i konncentracionim logorima okupirane Norveške. 
 
Film je prikazan u više gradova u Evropi i Republici Srbiji. 
 
Osvojio je prvu nagradu na Balkanskom nordijskom festivalu BANEF 2023 u Stokholmu, A autor i producent filma Branko Dimović Dimeski dobitnik nagrade „The Crystal Award“ za doprinos u realizaciji dugometražnih fimova. 
 
Muziku za film su radili Stela Thoresen, Andrej Stojanović i Nikola Mitić, dok su autor i producent filma Branko Dimović Dimeski, reditelј Goran Vukčević, koscenarista Milka Kajganić, direktor fotografije Dejan Tršić i stručni saradnici Johanes Solberg, Jelena Stojković, Aleksandar Dinčić, Đorđe Bojanić i Branislav Gajić, prilikom realizacije projekta, imali prvenstveni cilј da film vidi što veći broj lјudi u svetu i kod nas kako bi ostao istinska kultura sećanja. 
 
Uz velikodušnu pomoć Eparhije vranjske i vladike Pahomija, potresan film o stradanju srpske dece imaće priliku da vide i Vranjanci u nedelјu 24. marta, na Dan sećanja na žrtve NATO agresije. 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: