3,5 MILIONA EVRA za modernizaciju JUŽNE PRUGE

Lokalne vesti - Sreda 11.07.2018 - 08:55

Vranje - Investicioni okvir za Zapadni Balkan (WBIF) će sa ukupno 5,5 miliona evra bespovratnih sredstava, podržati izradu projektno-tehničke dokumentacije za obilaznu prugu oko Niša i modernizaciju pruge Niš–Preševo–granica sa Makedonijom, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastructure.

Novac za idejni projekat modernizacije FOTO: D. Ristić/OK Radio Novac za idejni projekat modernizacije FOTO: D. Ristić/OK Radio
Odluku o finansijskoj podršci pripremi tehničke dokumentacije za ova dva projekta Upravni odbor WBIF doneo je na predlog resornog ministarstva.
 
Od ukupnog iznosa, 3,5 miliona evra opredeljeno je za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti i studijom procene uticaja na životnu sredinu za modernizaciju pruge na Koridoru 10, deonica Niš–Preševo–granica sa Makedonijom.
 
Preostalih dva miliona evra odobreno je za izradu projekta za građevinsku dozvolu za jednokolosečnu obilaznu prugu oko Niša, kao dela modernizacije pruge na Koridoru 10 od Niša do Dimitrovgrada.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: