55. rođendan Centra za socijalni rad (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Četvrtak 11.04.2019 - 10:47

Javna ustanova „Centar za socijalni rad“ u Vranju, proslavila je 55 godina postojanja i rada Svečanom akademijom u sali Doma vojske.

Sa svečanosti u Vranju. Foto: G.Mitić/OK Radio Sa svečanosti u Vranju. Foto: G.Mitić/OK Radio

Svečanosti su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, gradončelnik dr Slobodan Milenković, članovi gradskog rukovodstva kao i predstavnici državnih i javnih institucija.

U obraćanju prisutnima gradonačelnik Milenković rekao je da lokalna samouprava kontinuirano pruža punu podršku Centru kako bi doprinela sprečavanju i suzbijanju socijalnih problema, na individualnom i zajedničkom planu.

- Grad Vranje redovno, u kontinuitetu i bez kašnjenja isplaćuje sva materijalna davanja koja su u nadležnosti lokalne samouprave.

Podrška i predusetljivost jeste odraz zajedničkog stava koji grad i ova institucija dele.


Činimo sve  što je u našoj moći, kako bismo pomogli sugrađanima koji se nalaze u nejednakom društvenom položaju, onima kojima je potrebna podrška i egzistencionalni oslonac.

Radi uspešnijeg ostvarivanja prava na planu socijalne zaštite, od velikog je značaja i podrška države, zahvaljujući kojoj smo uveli i dve nove usluge: lični pratilac deteta i pomoć u kući 
- naveo je gradonačelnik.

Skupu se obratio i državni sekretar Zoran Antić koji je preneo čestitke ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića i najavio dalju podršku resornog ministarstva i u novim oblicima socijalne zaštite tokom naredne dve godine.

- Vranje vodi odgovornu socijalnu politiku i svi napori trebaju biti usmereni na osnaživanju pojedinaca kako bi bilo što manje korisnika u sistemu socijalne zaštite -  rekao je Antić.

Direktorka Centra za socijalni rad u Vranju Dragana Arsić podsetila je na istorijat ove ustanove i naglasila da je period između dva jubileja obeležen nizom aktivnosti na jačanju i unaprađenu sistema socijalne zaštite.

Prisutnima se obratio i dugogodišnji radnik Centra Dragan Petković, a u pratećem programu nastupili su učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.
 

Foto Galerija

55.godina Centra za socijalni rad Vranje

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Milan Savić
11.04.2019. , 16:45
POŠTOVANE KOLEGINICE I KOLEGE, ČESTITAMO VAM NA JUBILEJU I ŽELIMO DA ISTRJETE U VAŠOJ PLEMENITOJ MISIJI SOCIJALNE PODRŠKE VAŠIM KORISNICIMA. CSR VUČITRN-PRILUŽJE