Akcija policije u Vranju: Sankcionisana DVA DROGIRANA VOZAČA

Lokalne vesti - Utorak 16.02.2021 - 02:00

U toku prošle nedelјe, od 08. do 14. februara, saobraćajna policija isklјučila je iz saobraćaja 20 vozača zbog učinjenog prekršaja nasilničke vožnje i 30 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštio je MUP Srbije.

Trećina isklučenih vozača mlađi su od 24 godine FOTO: S. Tasić/OK Radio Trećina isklučenih vozača mlađi su od 24 godine FOTO: S. Tasić/OK Radio
Najveći broj vozača isklјučen je iz saobraćaja zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u Beogradu, ukupno 12, dok su u Kruševcu i Čačku isklјučena po četiri vozača, a u Vranju i Pančevu po dva vozača.
 
Od ovih 30 sankcionisanih, 16 vozača (53%) isklјučeno je iz saobraćaja zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom kanabisa, dok je zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom amfetamina iz saobraćaja isklјučeno šest, a pod dejstvom opijata četiri vozača.
 
Pored upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 15 vozača (50%) istovremeno je zatečeno u činjenju drugih prekršaja
 
Sedam vozača koja su isklјučena zbog ovog prekršaja upravlјali su vozilom bez vozačke dozvole, odnosno bez propisane vozačke dozvole za određenu kategoriju vozila, dok su tri isklјučena vozača bila pod dejstvom i psihoaktivnih supstanci i alkohola.
 
Trećina vozača koji su isklјučeni iz saobraćaja zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci mlađi su od 24 godine
 
Najmlađi isklјučeni vozač ima svega 17 godina, i on je prilikom kontrole saobraćaja u Kruševcu zatečen da upravlјa vozilom „mini one“, bez vozačke dozvole i pod dejstvom kanabisa, dok je rok važenja registracione nalepnice za vozilo istekao 23. septembra 2020. godine.
 
Kada je reč o nasilničkoj vožnji, 19 vozača isklјučeno je iz saobraćaja zbog upravlјanja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, dok je jedan vozač isklјučen iz saobraćaja zbog više prolazaka na crveno svetlo semafora u periodu manjem od 10 minuta.
 
Najveći broj vozača isklјučen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje u Novom Sadu, ukupno sedam, u Šapcu su isklјučena tri vozača, dok su u Beogradu, Smederevu i Sremskoj Mitrovici iz saobraćaja isklјučena po dva vozača.
 
Kako je ranije saopšteno iz MUP-a, saobraćajni policajci od Nove godine imaju odobrenje da redovno kontrolišu vozače na prisustvo psihoaktivnih supstanci, što je ranije rađeno samo kampanjski.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: