Akcija pomoći ZC Vranje pokrenula LAVINU HUMANOSTI

Lokalne vesti - Nedelja 12.07.2020 - 15:57

Spontano pokrenuta akcija Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) za prikupljanje sredstava za vranjske Kovid Bolnice pokrenula je pravu lavinu humanosti, na jugu Srbije. Tako da je do ovog trenutka prikupljeno 663.370 dinara, kažu iz ove organizacije.

Donatori iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Trgovišta FOTO: CMTDO Donatori iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Trgovišta FOTO: CMTDO
- Na donatorski račun Centra uplaćeno je ukupno 491.949 dinara, dok je na sajtu DONACIJE.RS evidentirana ukupna uplata  od 171.421
 
Akcija će trajati do petka 17. jula kada će donacija biti uručena. 
 
Pored vranjskih Kovid bolnica i Kovid ambulante na insistiranje naših sugrađana deo donacije preusmeriće se i na surduličku Kovid bolnicu – kaže Jelena Marinković PR Udruženja CMTDO.
 
Prema njenim rečima do sada je udruženje zbog urgentnih molbi uručilo mašinu za pranje i sušenje veša, 30 jastuka, 2 pulsna oksimetra, dva digitalna toplomera, 100 maski, 100 para rukavica, 5 litra sapuna, 10 litra asepsola, 12 litra akohola i ubruse četvrtoj novootvorenoj Kovid bolnici u Vranju.
 
Takođe zbog urgentne molbe, najveća Kovid bolnica u zgradi stare Hirurgije dobila je dva pulsna oksimetra. Donacija je poslata i Zdravstvenoj stanici u selu Vlase, oni su dobili beskontaktni toplomer, maske, rukavice i medicinski alkohol.
 
Uručeno je i pet posteljina za potrebe Kovid porodilišta, a posebno je značajna donacija Alfa plama u vidu stalaka za infuziju i kolica za kiseonične boce.
 
Prijatelj Udruženja CMTDO koji se redovno odaziva na pozive humanosti Ivica Cvetković, vlasnik kafane Gradska meana, počeo je da priprema večeru za svo medicinsko i nemedicinsko osoblje zaposleno u vranjskim Kovid bolnicama.
 
Prema  rečima Jelene Marinković svaki donator je evidentiran i svakodnevno se na stranici centra spisak donatora ažurira, do sada ih je preko 200.
 
- Najveća donacija je 100 000, najmanja 500 dinara, ali za nas imaju jednaku vrednost
 
Među donatorima su brojni pojedinci, sve kompanije ne samo iz Vranja, već i iz Bujanovca, Preševa i Trgovišta
 
Uključena su i javna preduzeća i pojedinci. Gotovo svaki Vranjanac je izdvojio bar po litru sredstva za higijenu
 
Ovakvo jedinstvo se ne pamti i to ovu akciju čini još važnijom – kaže Marinković i dodaje da su se i druge organizacije iz NVO –a priključile akciji.
 
Iz Centra se zahvaljuju svakom pojedincu, svakom kolektivu kao i lekarima iz Zdravstvenog centra koji ih usmeravaju na urgentne potrebe, koje se zbog povećanja broja pacijenata menjaju iz dana u dan.
 
Svi koji žele da pomognu, bliže informacije mogu da dobiju na fejsbuk stranici Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz Vranja. 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: