Akcija: Pozorište časti za KRAJ SEZONE

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.06.2019 - 11:03

U sredu, 12. juna, u 20 časova, u Domu vojske u Vranju biće izvedena predstava "Ruža, uvela", za koju će ulaznice biti prodavane po sniženoj ceni.

"Ruža, uvela" za kraj sezone FOTO: Pozorište "Bora Stanković" Vranje
S obzirom na to da je u pitanju poslednja predstava u sezoni 2018/2019, gledaocima će biti omogućen popust od 50 odsto, tako da cena ulaznica za ovu predstavu iznosi 100 dinara.
 
„Ruža, uvela“ rađena je po motivima pripovetki Bore Stankovića, dramatizaciju je radila Jelena Mijović, a režiju potpisuje Milan Nešković.
 
Ovim komadom vranjski teatar je ostvario najveći uspeh u svojoj istoriji, velikom i ubedljivom pobedom ostvarenom na festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ 2017. godine.
 
Milan Nešković je dobio nagradu za najbolju režiju dok je specijalnu nagradu za tekst dobila Jelena Mijović, dramaturg koji je po delima Bore Stankovića napisla praktično originalnu dramu.
 
Vranjanci su dobili i tri glumačke nagrade: Kristina Janjić Stojanović nagrađena je za ulogu Stane, Jelena Filipović za ulogu Cvete i Bojan Jovanović za ulogu Koste.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: