Akcija u centru Vranja: Zato što se tiče SVIH NAS

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.09.2019 - 14:16

Udruženje građana Atina u saradnji sa mladim Vranjankama i Vranjancima i volonterima Crvenog Krsta, organizovalo je uličnu akciju na šetalištu u centru Vranja, uz podršku Lokalne mreže za borbu protiv trgovine ljudima.

Prepoznaj i izbegni rizik da postaneš žrtva Prepoznaj i izbegni rizik da postaneš žrtva
- Ideja je da se obratimo prvenstveno mladima sa porukama koji su rizici za dolazak do eksploatacije i kako ih prepoznati - rekla je tom prilikom Lidija Đorđević, aktivistkinja Udruženja građana Atina.
 
Akcija ima za cilj da naglasi i značaj saradnje svih institucija sa porukom da niko ne može sam, ali svi zajedno možemo da se uspešno borimo protiv nasilja i trafikinga
 
Zainteresovanim građanima deljen je materijal (devojke koje su bile žrtve trgovine ljudima su osmislile i ispisale poruke) podrške za druge žrtve, distribuirane u vidu razglednica
 
Takođe će biti podeljeni cegeri i igrice za najmlađe kroz akcije koje slede.
 
Cilj akcije je da se vršnjaci obraćaju jedni drugima i da komuniciraju međusobno, razmenjuju informacije na temu borbe protiv trgovine ljudima počev od najmlađih do onih starijih koji su u okviru ove akcije na velikim panoima u centru Vranja ispisivali i iscrtavali te podsećali na osnovna prava koja svi imamo.
 

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku grada Vranja u okviru projekta "Živimo  zajedno a ne jedni pored drugih". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja grada Vranja.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: