Akcija ZASADI DRVO i na teritoriji Šumskog gazdinstva Vranje

Lokalne vesti - Petak 15.11.2019 - 10:24

Najveća združena akcija sadnje stabala u Srbiji - „Zasadi drvo“, realizuje se i na teritoriji svih pet šumskih uprava Šumskog gazdinstva „Vranje“.

Sadnice za pošumljavanje obezbeđene. Foto: S.Tasić/OK Radio Sadnice za pošumljavanje obezbeđene. Foto: S.Tasić/OK Radio

U nedelju 17. novembra, sadnja će biti organizovana na lokalitetu „Goč“ i otvorena je za sve zainteresovane građane koji žele da zasade drvo. Sadnice su obezbeđene.

Zbor volontera organizovan je ispred Šumske uprave Vranje u ulici Maričkoj br.7, od 09:00 do 09.30 časova, a radna aktivnost će trajati do 15:00 časova.

Cilj akcije je edukacija građana o značaju šuma i pošumljavanja, očuvanje životne sredine i održivi razvoj društvene zajednice. Planirano je da tokom četvoromesečne kampanje „Zasadi drvo“, bude zasađeno 50.000 stabala širom Srbije.

Akciju sadnje stabala pokrenuli su „Adrija medija grupa“ i „DM drogerije market“ zajedno sa institucionalnim partenrima Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravom za šume, JP „Srbijašume“; JP „Vojvodinašume“, Privrednom komorom Srbije, pokretom Gorana Srbije i Botaničkom baštom „Jevremovac“.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: