Albanci s juga Mogerinijevoj: Traže uključivanje u DIJALOG O KOSOVU

Lokalne vesti - Četvrtak 02.05.2019 - 12:02

Vranje - Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa, gradonačelnik Bujanovca Šaip Kamberi i poslanik u Skupštini Srbije iz te opštine Fatmir Hasani uputili su inicijativu da se tzv. Preševska dolina uključi u završnu fazu dijaloga između Prištine i Beograda.

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini FOTO: EPA Visoka predstavnica EU Federika Mogerini FOTO: EPA
Oni su pisma sa takvom inicijativom uputili visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federiki Mogerini, predsedniku Kosova Hašimu Tačiju, koordinatorima državne delegacije Kosova Špend Ahmetiju i Fatmiru Ljimaju.
 
U pismima se tvrdi da konačni sporazum između Kosova i Srbije "predstavlja priliku da se reše vitalni problemi za Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe".
 
- Stoga, mi, legitimni predstavnici institucija Preševa, Bujanovca i Medveđe, tražimo uključivanje pitanja Preševske doline u proces ove faze dijaloga sa ciljem postizanja pravno obavezujućeg međunarodnog sporazuma - navodi se u dopisu.
 
Ocenjuje se da "uključivanje i upravljanje pitanjem Preševske doline u ovoj fazi dijaloga predstavlja potrebu za dugoročnim mirom i među narodima na Zapadnom Balkanu".
 
OK Radio, FoNet

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: