Albanska lista Vučiću predala LISTU ZAHTEVA, od odgovora zavisi stav o BUDUĆOJ VLADI

Lokalne vesti - Utorak 14.07.2020 - 14:40

Predsednik PDD-a i nosilac izborne liste "Albanske demokratske alternative - Ujedinjena dolina" Šaip Kamberi rekao je, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o formiranju nove Vlade Srbije, da je ta lista predala svoje zahteve koji se tiču najpre integracije Albanaca u državne institucije i dodao da od ispunjenja tih zahteva zavisi da li će učestvovati u budućoj vladi.

Kamberi: Kamberi: "Izneli smo zahteve koje već dugo godina iznosimo" FOTO: S. Tasić/OK Radio
Šaip Kamberi je novinarima rekao da su problemi Albanaca poznati dugi niz godina i da se oni odnose na njihovu integraciju, a zatim su tu i problemi sa obrazovanjem odnosno udžbenicima, priznavanjem diploma sa Kosova, kao i ekonomski problemi imajući u vidu da su, kako kaže, opštine Bujanovac, Medveđa i Preševo najnerazvijenije u Srbiji.
 
- Mi smo imali razgovor sa predsednikom Vučićem kao lista koja predstavlja Albance Preševske doline i izneli smo zahteve koje već dugo godina iznosimo. 
 
Mogu da pomenem pozitivan primer da je nedavno po nalogu predsednika u Bujanovcu i Preševu zaposleno 11 lekara Albanaca što pokazuje da kada postoji dobra politička volja problemi mogu da se reše - rekao je Kamberi.
 
Napominje da je već četvrti put deo delegacije koja razgovara sa predsednikom, a nada se da će sada biti dobre političke volje da se sa Albancima razgovara o rešavanju životnih problema.
 
Upitan da li su spremni da uđu u vladu, Kamberi kaže: "Videćemo, zavisi od toga šta se nudi u programu vlade nacionalnim manjinama i kakav će biti odnos prema našim problemima".
 
Kaže da nije reč o funkcijama poput državnog sekretara ili bilo koje druge funkcije, već su ključni zahtevi koji su predočeni na sastanku.
 
- Mi smo predsedniku dali pismeno naše zahteve da se razgovara o integraciji Albanaca, obrazovanju, ekonomskom razvoju, tek nakon toga mi ćemo eventualno razmotriti ponudu da budemo deo nove vlade - rekao je Kamberi i dodao da očekuje da će biti još sastanaka.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: