"Alfa" otkupila deo sopstvenih akcija

Lokalne vesti - Subota 06.04.2013 - 10:42

Kompanija „Alfa“ iz Vranja otkupila je oko 6,69 odsto sopstvenih akcija na Beogradskoj berzi.

Detalj iz proizvodnje Detalj iz proizvodnje "Alfe"

Prema rečima direktora preduzeća Gorana Kostića, akcije su kupovane po ceni koju je trenutno diktiralo tržište, od oko 5.300 dinara po akciji.

- Odluku o otkupu sopstvenih aakcija doneo je Odbor direktora „Alfe“, u cilju zaštite interesa akcionara i obezbeđenja razvojnih planova kompanije - rekao je Kostić za „Vranjske“.

Prema njegovim rečima, većina akcija srpskih firmi, pa i „Alfine“, zabeležile su „strmoglav pad“ u prethodnom periodu. Tako je „Alfina“ akcija u februaru 2012. godine vredela 7.700 dinara, dok je šest meseci kasnije ta cena bila 5.200 dinara.

-  Pad vrednosti akcija je opšti trend na Berzi i mnoge firme su pribegle otkupu sopstvenih akcija (npr. Bambi, Jumbes banka, Metalac...) kako ne bi ostale bez kapitala! Zbog toga je Odbor direktora iskoristio zakonsku mogućnost o otkupu sopstvenih akcija kompanije, kako bi se zaustavio dalji  pad vrednosti akcija - rekao je Kostić za „Vranjske“.

 

Vranjske, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: