Američki ambasador u Vranju o ekonomiji

Lokalne vesti - Četvrtak 04.04.2013 - 11:52

Poseta ambasadora SAD Majkla Kirbija Vranju od značaja je za Vranje jer iskazuje interesovanje SADa-a za razvoj ovog područja, ocenilo je rukovodstvo grada.

Ambasador kirbi i gradonačelnik Antić Ambasador kirbi i gradonačelnik Antić

- Naši odnosi ovde jesu pod lupom javnosti i trudimo se da omogućimo normalan ekonomsko privredni razvoj grada, uz poštovanje konvencija koje regulišu ljudska prava i manjinske odnose na ovom području – kazao je nakon razgovora sa visokim američkim zvaničnikom  gradonačelnik Zoran Antić.

Američki ambasador, kazao je Antić, interesovao se za rad lokalne zajednice u prethodnom periodu, nakon njegove poslednje posete u novembru prošle godine.

Razgovaralo se o ekonomskim prilikama na ovom prostoru, izgradnji Koridora 10, putnoj infrastrukturi, lošim privatizacijama vranjskih preduzeća , pripremama za izgradnju fabrike „Geox“-a, ali i međukulturalnim i međuetničkim odnosima na ovom prostoru.
 
Zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov je izrazila zahvalnost ambasadi SAD za pomoć oko Sigurne ženske kuće u Vranjskoj Banji, čija će izgradnja, prema najavama, početi u septembru ove godine.

Predsednik Skupštine Dejan Tričković se zahvalio na poseti i pozvao ambasadora Kirbija da bude posrednik u privlačenju američkih kompanija koje su zainteresovane da ulažu u Vranje i jug Srbije.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: