Antić: Do kraja godine zaposlićemo JOŠ TRI LEKARA

Lokalne vesti - Četvrtak 18.07.2019 - 13:03

Do kraja godine, Zdravstveni centar (ZC) Vranje će dobiti još tri lekara, rekla je na konferenciji za novinare direktorka ove ustanove, dr Ljiljana Antić.

Direktorka sa delom novozaposlenih lekara FOTO: D. Ristić/OK Radio Direktorka sa delom novozaposlenih lekara FOTO: D. Ristić/OK Radio
Od svega što sam uradila kao direktorka ZC Vranje, najponosnija sam na zapošljavanje novih medicinskih radnika, rekla je dr Ljiljana Antić sumirajući proteklih godinu dana od kako se nalazi na čelu ustanove.
 
Zaposleno je devet mladih lekara, 10 medicinskih sestara i jedan vozač, a u skladu sa kadrovskim planom, 18-oro ljudi radi na određeno vreme, od šest do 12 meseci.
 
Mislim da je to znatno poboljšalo rad u ZC Vranje, a zapošljavanja će se nastaviti, kaže direktorka.
 
- Imamo odobrenje Ministarstva zdravlja da u stalni radni odnos zaposlimo još tri lekara koliko će otići u penziju do kraja godine.
 
Imamo obećanje da ćemo dobijati odobrenje za zapošljavanje lekara u kontinuitetu u skladu sa potrebama – rekla je dr Antić.
 
Kadrovski plan mora da se poštuje, tako da neće biti uposlen veći broj lekara odjednom, navodi ona.
 
SVI APARATI RADE
- Svi aparati u ZC Vranje su u danas funkciji za razliku od ranije kada mesecima nisu radili kolonoskop, skener ili dopler krvnih sudova. Za neke od njih imamo i rezervu tako da nema zastoja u pregledima – naglasila je dr Ljiljana Antić.
U toku je i proces podela 14 specijalizacija, kaže direktorka i dodaje da se nada da će se taj posao dovrši do kraja.
 
- U narednih pet do šest godina oko 60 odsto naših specijalista će izaći u penziju, tako da je ministarstvo prepoznalo ovu našu potrebu.
 
Ja svaki put na sastancima u ministarstvu i RFZO insistiram na ovoj temi jer smatram da je veoma važno voditi računa o ljudima na jugu Srbije i njihovoj zdravstvenoj zaštiti – kaže direktorka.
 
Govoreći o onome što je urađeno u proteklih godinu dana, dr Ljiljana Antić ističe otvaranje Hirurškog bloka, kao i skoro renoviranje starog bolničkog bloka.
 
Navela je da je velikim brojem donacija u gotovo svim odeljenjima ZC Vranje unapređena zdravstvena zaštita, liste čekanja na preglede su smanjene, kao i broj pacijenata koji se upućuju van Vranja.
 
Istakla je odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja i RFZO, ali i značajnu podršku narodnog poslanika Slaviše Bulatovića, gradonačelnika Slobodana Milenkovića i kompletnog gradskog rukovodstva, kao i lokalnih javnih preduzeća.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: