Antić: Gasifikacija Srbije do VRANJA

Lokalne vesti - Ponedeljak 18.12.2017 - 12:30

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić,izjavio je za RTS da se sa preduzećima "Jugorosgasom" i "Srbijagasom" alternativno razmatra gasifikacija na jugu Srbije.

Prioritet gasifikacija industrijskih zona FOTO: D. Ristić/OK Radio Prioritet gasifikacija industrijskih zona FOTO: D. Ristić/OK Radio

- Razmatramo sada i sa "Jugorosgasom" i "Srbijagasom" alternativno gasifikaciju na dole, južnom pravcu.

Smatramo da gas treba dovesti i do Vladičinog Hana gde se planira industrijska zona i u nastavku toga do Vranja
- rekao je ministar Antić.

Kako je ocenio, nema dileme da nema privrednog rasta i razvoja bez dovoljno infrastrukture i snadbevanja gasom pre svega novih industrijskih zona.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ponedeljak počinje trodnevnu posetu Rusiji tokom koje će razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Jedna od tema razgovora biće i unapređenje privredne saradnje, posebno energetika i u okviru toga perspektive za uključivanje Srbije u projekat Turski tok, kao i snabdevanje gasom.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: