Apoteka se vraća u DONJE VRANJE

Lokalne vesti - Petak 31.08.2018 - 10:44

Gradsko veće dalo je saglasnost da se Zdravstvenoj ustanovi Apoteka Vranje ustupi na korišćenje lokal u svojini Grada u ulici Partizanski put u Donjem Vranju.

Nove-stare prostorije na Partizanskom putu FOTO: D. Ristić/OK Radio Nove-stare prostorije na Partizanskom putu FOTO: D. Ristić/OK Radio
Radi se o lokalu koji je i ranije koristila Apoteka, a koji je zbog nerentabilnosti zatvoren pre izvesnog vremena.
 
U međuvremenu, okolnosti su se promenile jer je finansijska situacija Apoteke Vranje znatno povoljnija, kaže za OK Radio Aleksandar Stajić, pomoćnik gradonačelnika i koordinator radne grupe za konsolidaciju ustanove.
 
- Kako smo i najavljivali prilikom zatvaranja lokala, to je bio privremen korak kako bi, nakon konsolidovanja, krenuli sa otvaranjem veće mreže apotekarskih jedinica.
 
Zahvaljujući angažovanju gradonačelnika Milenkovića i svih partnera u lokalnoj samoupravi, mogu da kažem da Apoteka staje na svoje noge i da ostvarujemo plan o široj mreži – kaže Stajić.
 
On dodaje da je ustanova veoma dobro snabdevena lekovima i medicinskim sredstvima čime se vraća poverenje građana i najavljuju bolji dani za Apoteku Vranje.
 
Prema planu konsolidacije, svaka ambulanta na teritoriji Grada bi trebalo da ima i apoteku radi efikasnije zdravstvene zaštite pacijenata, tako da će nova-stara apoteka u ulici Partizanski put biti povezana sa ambulantom u istom bloku, u nekadašnjim prostorijama uprave Skijališta „Besna Kobila“.
 
- U ovom delu grada je velika potreba za primarnom zdravstvenom zaštitom, tako da je plan da apoteka funkcioniše u lokalu gde je bila i ranije, a da se ambulanta proširi.
 
Tu ćemo ubaciti još neku granu medicine i videćemo sa rukovodstvom Zdravstvenog centra da li će to biti pedijatrija, interna medicina ili nešto treće – otkriva Stajić.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: