ARIFI METAFORIČKI: Natavljamo rat sa Srbijom

Lokalne vesti - Petak 31.08.2018 - 10:04

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je danas da žitelji "Preševske doline" pozdravljaju ideju za pridruživanje Kosovu ali je i dodao da neće prihvatiti da se takvo rešenje primeni samo na deo naselja u tri opštine na jugu centralne Srbije u kojima žive Albanci.

Riza Halimi i Šćiprim Arifi. Foto: S.Tasić/OK Radio Riza Halimi i Šćiprim Arifi. Foto: S.Tasić/OK Radio

Kako prenosi  “Telegraf”, Arifi je za prištinske medije izjavio da su Albanci sa juga Srbije skeptični po pitanju da li je takvo rešenje moguće.

- Ili će se cela Preševska dolina pripojiti Kosovu ili će Albanci koji u njoj žive nastaviti rat sa Srbijom - kazao je Arifi navodeći da je za njega "pripajanje Preševske doline Kosovu isto što i rušenje Berlinskog zida", prenose prištinski mediji.

Predsednik opštine Preševo je kazao i da žitelje tog mesta "brine nedostatak detalja u ideji da se Preševska dolina tokom finalizacije dijaloga Beograda i Prištine pripoji Kosovu, osim što se neformalno spominje da bi se Kosovu pripojila albanska naselja u toj opštini do autoputa prema Makedoniji, dok bi ona sa južne strane autoputa ostala u Srbiji".

- Takvo rešenje je za mene neprihvatljivo - rekao je Arifi i dodao da je o "nastavku ratovanja sa Srbijom" govorio metaforički.

On je ocenio i da"srpski građani koji žive u Preševskoj dolini, ne treba da strahuju od mogućnosti pripajanja Kosovu", navodeći da će im na Kosovu biti zagarantovana sva prava kao ravnopravnim građanima.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Jao_Arnaute
31.08.2018. , 14:10
Znaci cuo si za berlinski zid arnaute? A da li si cuo i VIDEO sta se radi u Kataloniji i katalonskim separatistima arnaute???