Arifi: Uskoro još jedan GRANIČNI PRELAZ u opštini Preševo

Lokalne vesti - Sreda 06.02.2019 - 12:23

Vranje - Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi najavio je da će u toj opštini uskoro biti otvoren još jedan granični prelaz prema Makedoniji.

Mnogima imanja ostala sa druge strane granice FOTO: D. Ristić/OK Radio Mnogima imanja ostala sa druge strane granice FOTO: D. Ristić/OK Radio
U intervjuu za internet portal presheva.com, Arifi je rekao da će "granični prelaz Miratovac - Lojane prema Makedoniji biti otvoren pre letnje sezone, najkasnije u julu, kao i da će izgradnju infrastrukture na graničnom prelazu finansirati Evropska unija.
 
Arifi je naveo i da će "otvaranje novog graničnog prelaza biti moguće zahvaljujući sinhronizovanim naporima ambasada SAD i Norveške sa ministarstvima inostranih poslova Srbije i Makedonije".
 
Albanci iz Preševa su već decenijama unazad tražili otvaranje još jednog graničnog prelaza prema Makedoniji, navodeći kao razlog da su mnogima imanja i rodbina nakon uspostavljanja novih državnih granica između Srbije i Makedonije, ostali sa suprotne strane granice.
 
Da bi oni došli do istih potrebno je preći desetine kilometara zaobilaznog puta preko, do sada jedinog graničnog prelaza, Preševo – Tabanovce.
OK Radio, Beta, presheva.com

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: