Asfaltira se DESNA CEV tunela MANAJLE

Lokalne vesti - Sreda 13.03.2019 - 14:02

Vranje - Asfaltiranje desne cevi u tunelu Manajle u Grdeličkoj klisuri počelo je u sredu, a radovi će biti završeni do kraja ovog meseca, objavio je Tanjug.

Koridori: Biće najbezbedniji tunel u Srbiji FOTO: S. Tasić/OK Radio (arhiva) Koridori: Biće najbezbedniji tunel u Srbiji FOTO: S. Tasić/OK Radio (arhiva)
Tunel Manajle je najduži tunel u Srbiji sa 1.808 metara, a direktor sektora za upravljanje i izgradnju u Koridorima Srbije Aleksandar Senić uverava da će ovaj tunel biti najbezbedniji u Srbiji.
 
- Radimo asfaltiranje desne cevi tunela Manajle, a u isto vreme radimo i eletkromašinsko opremanje u levoj cevi ovog tunela.
 
Svi građevinski radovi u tunelu Manajle biće gotovi do kraja marta, a radovi na elektromašinskom opremanju tunela će biti završeni do kraja aprila - rekao je Senić.
 
Trasa kroz Grdeličku klisuru je u građevinskom smislu već 99,64 odsto završena, dodaje Senić.
 
- To znači da od 26,2 kilometara, koliko je duga trasa kroz klisuru, već imamo u potpunosti završeno 24 kilometra – navodi on.
 
Trenutno se rade tri tačke, kada su u pitanju kosine, na Kosini 2 se završava galerija, a radovi se izvode i na Kosini 6 i potpornoj konstrukciji M2.
 
Nakon postavljanja asfalta u desnoj cevi tunela Manajle, slede radovi na njegovom opremanju.
 
Čitava trasa kroz Grdeličku klisuru podeljena je inače na šest Lotova na kojoj radi šest glavnih izvođača, od toga jedan izvođač pokriva tunel Predejane i tunel Manajle, a ostali izvođači rade na otvorenom delu trase budućeg autoputa.
 
Odgovorni izvođač radova u tunelu, ispred firme Integral inženjering, Miloš Popović kaže da je zaključno sa današnjim danom asfaltirano 13,5 hiljada kvadrata sa oba sloja asfalta te da je reč o završnoj fazi radova.
 
Preostaje, dodaje, da se uradi takozvani habajući sloj i asfaltiranje poprečnih prolaza u tunelu Manajle.
 
- Svakog dana na ovom gradilištu je angažovano više od 100 radnika i radi se po potrebi u dve smene, a radovi moraju biti završeni do kraja meseca, što će i biti - poručio je Popović.
 
Iz Koridora dodaju da će ukupni građevinski radovi na ovoj deonici biti završeni pred početak leta i turističke sezone.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: