ASNS najavljuje haos u "Jumku"

Lokalne vesti - Četvrtak 11.07.2013 - 14:03

Sindikalci ASNS-a u kompaniji „Jumko“ u Vranju najavljuju generalni štrajk za 22. jul ove godine, za koji najavljuju da će trajati sve do ispunjenja njihovih zahteva.

Veličković Veličković

Snežana Veličković, predsednica tog sindikata u „Jumku“ kaže da sindikat  traži od lokalne vlasti i od Vlade Srbije hitnu smenu rukovodstva, kao jedinog krivca za katastrofalno stanje i sve veću dubiozu u kompaniji.

- Gubitak „Jumka“ u 2013. godini dostigao 1, 47 milijardi dinara.

Odgovorno tvrdim da je u „Jumku“ velika krađa zbog čega sindikat insistira da Vlada pošalje svoje ljude i preispita poslovanje u „Jumku“ unazad deset godina.

Pamuk se ne kupuje od dobavljača već od posrednika. Radnici su pre mesec dana porimili novembarsku platu iz 2012. godine.

Kompanija je u katastrofalnom stanju, zarade se isplaćuju od  subvencija države koja nam obezbeđuje posao, a ne od našeg rada.

Ne znam šta misle naši rukovodioci, ali sindikati neće dozvoliti da fabrika u kojoj radnici mogu da zarađuju svojim radom propadne – objašnjava Veličkovićeva.  

Radnici su prema njenim rečima bez overenih zdravstvenih knjižica a među njima je veliki je broj hroničnih bolesnika.

- Oni koji imaju 40 godina radnog staža ne mogu u penziju, jer im nije povezan radni staž pošto im nisu uplaćivani doprinosi.

Radnici njih 1.760 u proseku zarađuju od 13 do 15.000 dinara, a plate zaposlenih u režiju su deset puta veće – tvrdi Veličkovićeva.

Ona kaže da su zbog iznošenja istine u javnost sindikalci diskriminisani od strane rukovodstva i da im se preti otkaznim rešenjima.

Veličkovićeva tvrdi da ASNS u organizovanju generalnog štrajka ima podršku Samostalnog sindikata i radnika „Jumka“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: