ASNS: Sve smo rekli ministru!

Lokalne vesti - Četvrtak 13.02.2014 - 10:13

Predstavnici sindikata „Jumka“ u Vranju detaljno su na tročasovnom sastanku u sredu uveče upoznali ministra regionalnog razvoja Igora Mirovića sa svim problemima koji muče radnike te kompanije.

Snezana Velickovic ASNS Jumka Snezana Velickovic ASNS Jumka


Kako kažu sindikalisti, ministar je bio poprilično iznenađen onim što je čuo, a što do tada nije znao ili je bar tako tvrdio.

– Sve smo rekli ministru. Iznenadio se činjenicama koje smo izneli, a koje se tiču neisplaćenih zarada, neoverenih zdravstvenih knjižica, neuplaćivanih poreza i doprinosa, dugovanja kompanije, malverzacija rukovodstva, diskriminacije radnika od strane direktora „Jumka“ i još mnogo toga – kaže predsednica ASNS u „Jumku“ Snežana Veličković.

Ona kaže da je ministar Mirović kao hitno rešenje ponudio isplatu minimalne cene rada za ovaj i sledeći mesec, ali da su tu ponudu predstavnici sindikata odbili.

– Oni uvek to rade. Ponude radnicima isplatu jedne ili dve minimalne zarade i tako se najlakše opravdaju, jer misle da su radnici sirotinja pa će da pristanu na „daj šta daš“.

Bio je šokiran kada smo mu rekli koliko je dugovanje „Jumka“ za neuplaćeno osiguranje radnicima i rekao nam je da će i to biti tema sastanka u četvrtak u kabinetu predsednika Vlade Srbije.

Takođe, insistirali smo na promenu rukovodstva kompanije i detaljnu kontrolu dosadašnjeg rada direktora i njegovih zamenika od strane inspektora za privredni kriminal i ministar se složio sa tim predlogom – kaže Veličkovićeva.

Podsetimo da je ministar regionalnog razvoja Igor Mirović došao u sredu uveče na jug Srbije kako bi ubedio štrajkače „Jumka“ da odblokiraju autoput Niš-Skoplje, koji je blokiran u sredu oko 10 sati.

Međunarodni put je bio zatvoren za saobraćaj punih devet sati, a kolone automobila, kamiona i autobusa bile su kilometarske sa obe strane.

Uslov štrajkača da se povuku sa autoputa bio je dolazak nekog od predstavnika Vlade Srbije.

Onače, za četvrtak u 13 sati, predsednik Vlade Ivica Dačić zakazao je sastanak predstavnicima reprezentativnih sindikata „Jumka“ na kome će razgovarati o nagomilanim problemima u kompaniji i na kome će svi zajedno, kako je najavljeno, pokušati da dođu do kompromisa i rešenja.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: