Avram Stanojević osuđen na TRI GODINE ZATVORA zbog FOP - e

Lokalne vesti - Četvrtak 23.01.2020 - 13:14

Vranje - Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je da je u slučaju “Fopa” iz Vladičinog Hana, iz 2013. godine, posle tri menjanja optužnice i prvostepene oslobađajuće presude, Apelacioni sud u Nišu doneo nepravosnažnu presudu kojom je osudio bivše rukovodioce ovog preduzeća zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Avram Stanojević. Foto: OK Radio Avram Stanojević. Foto: OK Radio

Ovom presudom na tri godine zatvora nepravosnažno osuđen je Avram Stanojević iz Vladičinog Hana, dok je građanin Bugarske Ilijan Pavlov osuđen na dve godine.

Prema saopštenju, Stanojevića je dobio tri godine jer je u svojstvu generalnog direktora „Fope“ u Hanu, suprotno Zakonu i bez odluke Skupštine Akcionara, pribavio protivpravnu imovnsku korist inostranom preduzeću „Interkoemrc group Plus“ Sofija.

Stanojević je zaključio tri ugovora o prenosu vlasništva na pokretnoj i nepokretnoj imovini „Fope“, u zamenu za ispunjenje novčanih obaveza iz prethodnog ugovora o zajmu sa preduzećem „Eko Holding“ Dimitrovgrad.

On je prema saopštenju Višeg javnog tužilaštva,  dug “Fope” od 1,1 milion evra platio imovinom vrednom 2.098.850,15 evra.

Sud je ustanovio da je Stanojević na taj način nesnovano preneo imovinu „Fope“ preduzeću „Interkomerc group Plus“ Sofija, u vrednosti od 937.317,50 evra.


Ilijan Pavlov iz Sofije osuđen je na dvogodišnju kaznu zatvora jer je, takođe kao generalni direktor „Fope“, pribavio protivpravnu imovinsku korist „Interkomerc group Plus“ iz Sofije, jer je bez odluke upravnog odbora zaključio aneks ugovora o prenosu vlasništva nad imovinom „Fope“ u korist navedenog inostranog preduzeća, u ukupnom iznosu od 459.301,83 evra.

Prema presudi, obaveze „Fope“ po predhodnom ugovoru o zajmu, su već bile izmirene u potpunosti ugovorima o prenosu vlasništva na pokretnoj i nepokretnoj imovini.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Nevena Kostić
23.01.2020. , 13:32
Od fabrike nije ostalo ništa. To najbolje može da potvrdi vlasnik OTPADA iz Vranja - MARKO KOM iz Ribnice jer je preko tog otpada a sigurno i uz njegovu pomoć u radnoj snazi, posečena je oprema koja kao nova vredi 300 miliona evra. A i stečajni upravnik Fope je iz Vranja a to je Branko Mitić. Ne znamo šta će sada da prodaje kad opreme nema. Zašto će i Avram da ide u zatvor kad on ništa nije ukrao. On je smo preneo bugarima. Branko -stečajni upravnik je nije sačuvao i za radnike i poverioce neće ostati ništa. Doći će neka kompanija, kupiće imovinu Fope za bagatelu, svi će se slikamo i na kraju će biti "BILO ŠTO BILO".
Aha
23.01.2020. , 21:27
I taj gospodin sada vodi sportski savez opstine Vladicin Han. Fopa mu nije bila dovoljna sad se malo krade iz budzeta. Ccc e moja srbijo sta si docekala!
Vladika
09.02.2020. , 12:59
Zna se dobro ko je krao i koliko dugo. I svi znamo da ovaj čovek to nije radio. Pišete o NEpravosnažnoj presudi apelacionog suda, koja se od 2013 godine vodi kao pravosnažno oslobađajuća. Bravo na ažurnosti i nepristrasnosti okradio, svaka čast.