Bageri kod Vranja raskopali minsko polje!

Lokalne vesti - Sreda 15.01.2014 - 18:01

Radnici koji rade na nivelaciji terena u Slobodnoj zoni Bunuševac kod Vranja iskopali su u utorak bagerom rupu u kojoj je bilo nekoliko neeksplodiranih mina.

ilustracija ilustracija

Odmah je policija izašla na lice mesta, kako bi izvršila uviđaj i naložila stručnim ekipama razminiranje područja, ali je ubrzo ustanovljeno da je reč o lažnim eksplozivima, takozvanim „školskim“.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković rekao je za OK Radio da je u utorak podignuta lažna uzbuna, te da je svima „pao kamen sa srca“ nakon identifikacije predmeta.

– Naše ekipe su odmah izašle na teren i bili smo u pripravnosti da pošaljemo ekipe za razminiranje područja. Čim su naši službenici došli na lice mesta, videli su da je reč o plastičnim bombama koje uopšte nemaju u sebi dinamit i one služe za vojne i policijske vežbe.

Svaka dalja istraga je stopirana, jer je bilo suludo vršiti uviđaj.

To je isto kao da na ulici nađete plastični pištolj i pozovete policiju da izvrši uviđaj – kaže Stamenković.

Ljudi koji su se slučajno našli na licu mesta tvrde da je bilo mnogo dima i prašine, te su to povezali sa mogućom eksplozijom mina.

Međutim, u policiji kažu da jeste bilo prašine čije su podizanje uzrokovale mašine za nivelaciju terena.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: