Bajkerke protiv raka: Preuzimanje štafete na Preševu

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.04.2019 - 10:48

Vranje - Bajkerke iz Srbije će se pridružiti Međunarodnoj ženskoj moto-štafeti koje je krenula iz Velike Britanije, a primopredaja štafete je 5. aprila na graničnom prelazu Preševo.

Stvaranja moto-sestrinstva u muškom svetu FOTO: Twitter/WRWR Stvaranja moto-sestrinstva u muškom svetu FOTO: Twitter/WRWR
Ovaj smeo poduhvat pokrenula je Britanka Hejli Bel sa ciljem globalnog ujedinjenja i stvaranja moto-sestrinstva u moto-svetu pretežno ispunjenim muškarcima. 
 
Štafeta za cilj ima i skretanje pažnje moto-industrije na žene kako bi se uticalo na prilagođavanje motocikla i moto-opreme.
 
Ljubiteljke dvotočkaša iz Srbije dlučile su da se priključe štafeti kako bi postale deo revolucije, ali i kako bi pokazale da se broj motociklistkinja u Srbiji povećava.
 
- Mi smo želele da ovu štafetu i oplemenimo tako što ćemo da skrenemo pažnju na značaj preventivnog pregleda kada je u pitanju rak, pogotovo rak grlića materice i dojke
 
Svaka učesnica će nositi roze maramu oko ruke kao simbol borbe protiv raka
 
Nažalost, ove godine smo izgubile koleginicu Oliveru Pavlović, zbog čega ovu vožnju posvećujem njoj - priča za "Blic" ambasadorka vožnje za Srbiju i jedna od učesnica Ana Radžić.
 
Ona dodaje da je njena misija uspela ako svaka žena kada pogleda motor shvati da je vreme za preventivan pregled.
 
Dame na dva točka iz Srbije posle Preševa obilaze Niš, Nišku tvrđavu, Ćele-kulu.
 
- Ići ćemo i do manastira Manasije, jer želimo da kroz fotoreportažu predstavimo kulturno-istorijsko nasleđe Srbije
 
Petog aprila dolazimo u Beograd gde ćemo imati žurku za sve. 
 
Sutradan ujutru polazimo ka Horgošu, gde ćemo štafetu predati Mađaricama i onda idemo do Subotice gde ćemo takođe imati žurku - objašnjava Ana Radžić.
 
Prijavilo se 40 žena, ali do početka trke Ana očekuje da će se taj broj povećati.
OK Radio, Blic

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: